Къде да нощуваме при по-дълги пътувания

„Човекът е човек, когато е на път“ са казали хората и няма как да са по-прави. Пътуването ни освобождава както физически, така и психически. При всяко по-дълго пътуване обаче винаги възниква въпросът къде ще се нощува и в какви условия. Някои държат на спални, кухни и лукс, а други се радват и на почивка с палатка в планината. Решихме да споделим няколкото решения за нощувка, на които се спираме ние, а вие сами решете към какво да се насочите.

Хотел с много звезди / апарт хотел

При пътуване в чужда държава е повече от ясно, че най-лесното и приятно решение е да се настаним в хотел с 3 до 5 звезди, където ще имаме всякакви удобства. Напоследък дори още по-хубаво е да резервираме апартамент в така наречените апарт хотели, които дори предлагат напълно оборудвани кухни, където сами да приготвите храната си, а спалните са с легла, от които няма да ви се иска да станете сутрин.

Хостел

Бюджетът е от значение за всяко пътуване и ако не разполагате с висок бюджет и все пак искате да получите нормални условия за нощуване, то хостелът е идейно решение. Вярно е, че колкото по-евтино е, толкова повече хора ще спите в едно помещение, но целта оправдава риска. Доста хостели предлагат и общи кухни, където също ще можете сами да си приготвите храна.

В къща

Да, странен начин, но пък толкова интересен за преживяване. Ако и вие сте от тези хора, които обичате да катерите планини, но все пак да почивате в нормални условия, то идеята да останете при някой, макар и непознат, не е никак лоша. Не знаем за всички страни по света, но в България все ще се намери някоя баба, която да ви приюти за символична сума, ще ви нагости с вкусна храна, а вие ще я зарадвате правейки ѝ компания. Само не забравяйте да бъдете учтиви и да не правите бели.

Нощ под звездите

Не малко планинари, пък и хора, които обичат да се разхождат в планината, се спират на този вариант. Слагайте палатката на рамо и вече сте готови да прекарате страхотна нощ на чист въздух, наслаждавайки се на страхотни гледки и осеяният със звезди небосвод, който се вижда кристално ясно далече от градския смог. Това определено е страхотно преживяване, което хареса ли ви от първия път, то сме убедени, че ще продължите да правите и в следващите си странствания в планината, пък и не само.