Алуминиевата дограма ли е най-правилният избор за градове с по-ниски температури

Тъй като температурата в София е сравнително по-ниска и продължава да пада през зимата, много софиянци предпочитат сменят старата дървена дограма с алуминиева. Можете да намерите много коментари за този тип профил и всъщност не липсват положителни, но и отрицателни в мрежата.

От гледна точка на дълголетието е безспорно, че алуминият е материал, който наистина се радва на прозвището „вечен“. Тъй като не корозира и не се износва, се оказва, че фирмите за алуминиева дограма препоръчва тези профили на онези, които наистина настояват за качество и висока издръжливост.

Елегантността на външните стени и интериорната декорация също е безспорен показател, че алуминиевата дограма е съвременно решение на проблема със студеното време. Освен това предимството на този профил е, че тук могат да се използват различни цветове, така че дограмата да може перфектно да съответства на цвета на външната мазилка. Освен традиционното бяло, може да се избира измежду няколко нюанса на кафявото – венге, орех и прочие.

Досега обръщахме внимание на факта, че вашата къща в град като София ще изглежда красива отвън и същевременно ще бъде снабдена с висококачествена дограма. Недостатъците на алуминиевите профили обаче не могат да се отрекат. Те са факт, също както и предимствата. Един от съществените минуси, който заслужава специално внимание. ПВЦ дограмата спрямо алуминиевата е много по-топла, което я прави в пъти по-предпочитана за жилищни сгради. Разбира се, вида на стъклото и броя на камерите са важни и те донякъде могат да компенсират.

Въпреки факта, че много фирми в София са възприели иновативни методи за поставяне на пластмасови компоненти в алуминиеви профили за намаляване на топлинните загуби, този проблем все още съществува.

Друга причина, поради която можете да помислите да смените дървените прозорци с нови профили, е кондензът. Това е неприятен детайл поради голямата температурна разлика между външната среда и домашната среда.

С този проблем се сблъскват много домакинства и той може да се реши именно с висококачествени профили, монтирани професионално.
Според специалистите както ПВЦ, така и алуминият си заслужават да се обмислят като опции. В случай, че се колебаем, можем да потърсим компетентно мнение. Това е лесно онлайн, защото всяка фирма има сайт с контакти, от които можем да се възползваме, когато искаме да сменим дограмата у дома.