Как да изберете най-подходящия калъф за телефон

Пазарът на мобилни аксесоари постоянно се разраства, а с него и асортиментът от различни кейсове. Но как да изберете най-подходящия калъф за телефон – ето няколко съвета от експертите.

Купувачите често пъти отделят дори повече време за избора на кейсове за телефоните си си, отколкото за самото устройство. Разбираемо е, защото калъфът играе решаваща роля за това как ще изглежда смартфонът.
Един поглед върху асортимента разкрива, че разнообразни кейсове за samsung могат да се намерят лесно, но закупуването на такъв аксесоар за други марки може да се превърне в истински проблем.

Но този проблем има решение, защото винаги можете да заложите на някой универсален модел.

Защо се нуждаем от кейс за телефона си?

Демонстрацията на стил и инидвидуалност не е единствената причина, поради която калъфът за телефон е толкова важен аксесоар. Той има и други функции:

Защитна функция

Именно защитната функция е основната – всеки кейс, без значение дали става дума за кейсове за samsung или други, може да спаси телефона ви при падане, като значително смекчи удара.

Удобство

Кейсът осигурява по-добро сцеплление между повърхността и пръстите и рискът от изплъзване от ръката на вашия телефон е сведен до минимум. Освен това калъфът допринася за по-удобното използване на устройството с метален корпус през студените месеци.

Материалът, от който са изработени различните кейсове за телефони е различен:

Кожа

Кожените кейсове са страхотни, но ако искате качествен и дълготраен материал, ще трябва да платите по-скъпо.
Пластмасови
Кейсовете, изработени от този материал са най-евтините, но основният недостатък са тактилните усещания – докосването до пластмасовия калъф не е така вълнуващо, в сравнение с кожения. Но пък пластмасата е гъвкав материал и от нея може да се изработят всякакви форми, дори и най-причудливите, което е сериозен плюс за пластмасовите кейсове.

Метал

От гледна точка на добрата защита, металните покрития осигуряват най-добрата такъв, в сравнение с всички останали материали. Метален кейс значително увеличава теглото на телефона и това може да доведе до известно неудобство. Освен това излизат и скъпичко.