Как да си създадете уют при преместване в нов дом

Преместване в нов дом

Покупката на имот е истинско предизвикателство, но когато вече го преодолеете, трябва да внесете и личния си почерк у дома

Вече сте у дома, или не съвсем?! Новият ви имот трудно може да се сдобие с това прозвище, тъй като се изисква не само време, но и подход. Със сигурност уютът е желаната цел на всички преодолели успешно предизвикателството около покупката на жилището или къщата.

След всички административни и нотариални детайли, си отделете един почивен ден, в който да пристъпите прага на апартамента и да начертаете план за създаването на мечтаната атмосфера вътре.

Ето примерни идеи в няколко стъпки, които ще внесат яснота в избора ви на стратегия:

Професионално почистване

Дори имотът да не е бил до скоро в ремонт, а предишните собственици да са го поддържали достатъчно, потърсете услугите на професионална фирма за основно почистване. Така ще сте напълно сигурни и спокойни, че стаите са в готовност да подменяте мебелите, да добавяте елементи към интериора и да ги претворите според индивидуалните си изисквания.

Разбира се, ако в намеренията ви влиза по-крупна трансформация, тепърва ще има фактори за замърсяване и едва тогава може да включите във финалния етап и почистването.

Силата на малките вещи

Красивите ароматни свещи, рамките за снимки, чашите за кафе – всички тези малки битови попълнения имат силата да превърнат новия дом в кътчето, за което сте мечтали отдавна. Не подценявайте присъствието им, тъй като точно те могат наистина да преобразят жилището ви.

Подберете ги според личния си вкус и комбинирайте тематично, така че да подчертаете елегантния си стил и да се радвате на хармонична обстановка всеки ден.

Концепция и бъдещи промени

В зависимост от статута на имота, както и това дали е ново или старо строителство, вероятно вече имате съответната насока за бъдещата ви концепция. Ако драстичните ремонтни дейности все пак ще бъдат отложени за момента, добре е да имате някаква визия за предстоящите промени. По този начин ще предвидите разходите за вас и може да ги изпълнявате поетапно във времето.

Дотогава попълвайте липсващите малки елементи, които могат да се впишат в цялостната перспектива.

Поканете природата

Живите растения притежават изумителната способност да ни даряват с усещането, че се намираме сред природата – в недрата на благодатната й тишина и спокойствие.

Натовареният делник не ни позволява да избягаме далеч от града, за да се потопим в омаята на морския бряг или зеленината в планината. Миговете може и да успяваме да си осигурим през уикенда, но е за предпочитане да им се наслаждаваме ежедневно вкъщи. Саксиите също са вариант да постигнем балансирана среда в интериорния дизайн.