Как сребърните бижута действат благодатно на здравето ни

Сребърно бижу

Украшенията, които изваждаме с трепет от кутията си за бижута, са не просто красиви, те притежават лечебни свойства 

За всяка дама покупката на ново сребърно бижу е трепетно вълнение, което се повтаря като изживяване всеки път, когато го изважда от кутията си с колекция от съкровища.

Неслучайно древните са отдавали толкова внимание на накитите, като съществено за тях е било не само удоволствието от изработката, придобиването и употребата им в ежедневието. Благородните метали, скъпоценните камъни и минерали притежават терапевтични ефекти и редица ползи за здравето.

Тяхната сила не е просто мистериозна теория, чиято валидност се приема или отхвърля според нашите вярвания. 

Ето какво превръща среброто във верен приятел на здравето ни: 

Мощен щит срещу бактерии 

Способността на среброто да се справя с инфекциите, да предпазва от грипни вируси и бактерии, както и да лекува рани е отдавна установена. Сребърната вода е добре позната със свойствата си и намира широко приложение в бита и в медицината. Днес тя се използва дори и за профилактика при малки деца, за промивки на носа, почистване и в различни други случаи все в посока към усвояване на нейните незаменими ползи.

Сребърните йони са позитивно заредени и се свързват с рецепторите на кислород в бактериите, като им противодействат, в резултат на което ефектът е отличен, когато говорим за имунитет и предпазване от епидемични взривове.

Баланс на емоциите 

Нашите емоции се влияят от множество фактори, сред които външни смущения, метеорологични условия, кръвообращението, телесната температура. С възможността си да балансират изброените, украшенията от сребро, подпомагат и хармоничния израз на емоциите ни. 

Няма по-подходящ момент от сутринта, в която да застанете пред огледалото и да сложите своето сребърно бижу, за да започнете деня си с усмивка и положителна нагласа.

Индикатор за липса или излишък

Сребърните гривни, обеци или колиета могат вярно да подскажат, че организмът ни изпитва даден дефицит, нарушена е биохимията или се намираме в досег с потенциално опасни вещества. 

Препоръчително е да наблюдаваме внимателно всяка промяна в техния цвят. И е редно да предприемем мерки, ако те например станат по-синкави от обичайното за дълъг период от време. Това може да индикира увеличено съдържание на натрий в тялото. 

Казваме, че здравето гарантира красота, а когато тя се излъчва чрез жизнеността и енергичността ни, можем наистина да сме спокойни и да поставим знак за равенство между двете.

Погрижете се не само за красивото си излъчване, но и за вашето здраве – посетете онлайн магазин Shine.bg, за да изберете следващите си находки от сребро.