Какъв подарък да изберем според правилата на Фън шуй

Кои са най-вълшебните подаръци за Коледа и Нова година?

Естествено тези, които се правят с любов. Независимо дали е топъл пуловер или миниатюрен ключодържател, този подарък вече е зареден с позитивна енергия. Според китайското учение фън шуй цветовете също имат значение и носят късмет и благополучие в едно или друго направление.

Да започнем с червеното, което във фън шуй символизира страст, упоритост и твърдост на характера. Подаръците в червен цвят са за всички, които имат нужда от енергия и целеустременост, за да направят кариера през 2012.

Жълтият цвят

Жълтият цвят повдига настроението и сгрява душата дори в най-хладните дни. Този цвят е чудесен избор за творческите натури и хората на изкуството, защото ги дарява с креативност и много настроение, с една дума се превръща в Муза за всеки творец.

Оранжевият цвят

Оранжевият цвят е истински антидепресант, и подаръкът в топлите и сочните нюанси на портокаловото през цялата година ще повдига тонуса на притежателя си.

Зеленият цвят

Според фън шуй зеленият цвят символизира амбицията и развитието, затова трябва да преобладава в подаръка за човека, който иска да разшири бизнеса си, смени местоработата или местожителството и т.н.

Хората, които се нуждаят от спокойствие и повече самочувствие, ще се радват на подарък в син цвят, който успокоява сетивата, създава усещане за хармония.

Лилав цвят

Ако имате познат, който се увлича от езотерика и духовни науки, изненадайте го с подарък в лилав цвят – този нюанс символизира връзката с Вселената, непознатото и неразгаданото…

Розов цвят

А ако искате подаръкът ви да донесе много любов в живота на някой специален човек, подарете му нещо в розов цвят, и нека бъде двойка – например чифт ръкавици, обици, керамични фигурки. Ако пък подаръкът е за мъж, розовото може да фигурира в поздравителната картичка или във вид на розова целувка!