Какво включва едно обзавеждане за баня?

На всеки се е случвало да прави ремонт на мокрото помещение и да му е било необходимо да търси обзавеждане за баня – от плочките до най-дребните аксесоари. На пръв поглед изглежда лесно – магазини много, майстори също – ще пообикаляте малко, ще поразпитате, ще изберете обзавеждане за баня и сте готови в рамките на една две седмици. Често обаче има непредвидени проблеми, които забавят целия процес.

Какви биха могли да бъдат те? Ще направим кратък преглед на това какво включва едно обзавеждане за баня и какво би могло да се яви като проблем.

  • Плочки – това е може би е най-явния елемент. Какви проблеми биха могли да се появят? Най-честия проблем с това обзавеждане за баня е липсата на складова наличност. Случиите са два: или ви казват „след две седмици са при нас” и после се оказват много повече, или по-лошия случай – не преценявате добре фирата и някакви допълнителни 5-6 плочки бавят целия ремонт, останалото обзавеждане за баня стои и чака.
  • Смесителни батерии – проблемът с това обзавеждане за баня, би бил избор на съмнителен производител, в България повечето марки са изключително реномирани, но въпреки всичко трябва да се внимава.
  • Санитарен фаянс – това често е пренебрегвана част от цялостното обзавеждане за баня. Хората отделят о минимални средства и това води до избор на по-некачествени продукти.
  • Мебели за баня – през последните години станаха съществена част от всяко обзавеждане за баня, проблем, които може да се появи е да се вземат мебели за баня, които не са водоустойчиви ( често биват представяни като „влагоустойчиви” ). В този случай, това обазавеждане за баня, няма почти никакви гаранции – защото ако се надуе, производителят може да не приеме гаранцията, ако мебелите са поставени в някаква близост до душа – а в повечето случаи те са именно там и за това все пак попадат в графа обзавеждане за баня?!