Ралица, Орион и Алое вера

Ралица или Орион

ралицаРалица е името на пролетно цвете, което се намира по полята и по принцип не отвсякъде може да си го поръчате чрез доставка на цветя или закупите. По-добре посетете баба си на село и походете пролетно време из полята, там със сигурност ще го срещнете. Предците ни са наричали Ралица и съзвездието Орион.

Според гръцката митология, някога преди векове, в древна Елада, страдащ от загубата на своята любима младеж, я изваял и й вдъхнал живот. Разгневени, боговете наказали дръзкият младеж като го превърнали в риба – делфин. Така той не можел нито да вижда любимата, нито да й говори.

Веднъж възкресената девойка отишла до брега на морето и видяла във вълните делфин, който дошъл до нея и положил в краката й нежни виолетови цветя. Това били цветовете на делфиниума, на раличката.
Гърците сравнявали цветовете на раличката с главата на делфин, вероятно заради легендата. И наистина силуета й бегло напомня глава на делфин.
Има над 370 вида ралица, които може да се срещнат по цялото земно кълбо. Това е едно от най-разпространените пролетни цветя.
Цветовете му са разнообразни по цвят и ароматни, а видите ли ги значи е дошло време за оран.

алоеАлое вера

За да доставите радост на един човек, без значение дали мъж или жена, може да му подарите цветя. Или да му направите поръчка от онлайн магазин за цветя до прага на дома му. Поръчайте му алое вера, например. Това е едно чудодейно растение, известно с лековитите си свойства, което е и много интересно и екзотично на външен вид. То ще краси всеки дом, като едновременно с това ще предложи облекчаване на болка от изгорено или друга болка на повърхностна рана.

Растението е родом от Северна Африка, но днес масово можем да го намерим в Европа. Едва ли има страна, в която да не се отглежда. През дългите години на култивирането му, то е доказало своите лечебни свойства. Ето защо днес можем да открием неговите екстракти навсякъде почти – в медицината, козметиката, хранителната промишленост, напитки и много други.

Това, което лекува е сокът или гелът, намиращ се в кактусо-подобните листа на алое вера. Той може да се ползва както преработен, така и направо, изстискан от листата. Острото листо се разчупва и гелът се събира. Приеман вътрешно, сокът намалява кръвната захар, кръвното налягане, пази от инфекции на организма.

Така че ако искате вашата любима или пък шефът, колежка, приятелка и др. да запомнят подаръка ви, поръчайте доставка на цветя от близкия цветарски магазин и изберете алое вера.