Външните ролетни щори – отново на мода

Всички помним, че преди 15-20 години тези хоризонтални щори бяха най-разпространените. Те бяха обичайна гледка по прозорците на блокове и къщи с основание. Разбира се, с времето навлязоха нови видове, които се наложиха за много кратко време. Поради тази причина хората изместиха фокуса си от ролетните щори, докато през последната година, те не се върнаха на мода. Нуждата от ефективно възпрепятстване на жаркото слънце да влезе в дома ни е само една от причините да се върнем към тези аксесоари за външната част на прозорците.

Причината за това до голяма степен се дължи и на тяхната същност, която е с неоспорими качества. Така например няма по-ефикасен метод за спиране на слънчевите лъчи през лятото.

Външни ролетни щори можете да намерите тук: https://premiumplast.bg/vanshni-roletni-shtori

Това ни гарантира прохладно помещение, а не спарен и застоял въздух.

Вътрешните щори са най-добрият начин да придадем на външната част на жилището си нов блясък. Те са не само красив, но и модерен аксесоар. Към днешна дата има цветово разнообразие, което липсваше преди. Традиционното бяло все още е най-харесвано, но все по-често се виждат и нюанси на кафявото.
Ролетните щори все още продължават да се купуват и то сравнително добре според фирмите за ПВЦ и алуминиева дограма. Те са подходящи за всякакви помещения и са най-ефикасният начин да се спрат слънчевите лъчи, които проникват в стаите.

Когато са спуснати, осигуряват пълно прикритие от любопитни съседски очи.

Друг техен неоспорим плюс е отличната звуко и топлоизолация. Те не позволяват шумове, предизвикани от трафик и други такива външни дразнения за ухото, да достигнат до нас. Няма две мнения по въпроса, че са от най-устойчивите на какви ли не климатични условия като: жарко слънце, проливен дъжд, бурен вятър, вихрушки, градушки и др.
Онлайн могат да се намерят множество фирми за дограма, които предлагат монтаж и на щори. Лесно можем да получим информация за цени и условия както на място в офис, така и по мейл или посочен в сайт телефон за връзка.