Запознайте се с най-лесната и практична торта в чаша

Очаквате гости, а в дълго продължилите приготовления на основните ястия, почти не ви е останало време, за да приготвите някоя от любимите си домашни рецепти с шоколад? Не се притеснявайте, защото вече съществува изключително добра и по-бърза алтернатива на традиционните шоколадови рецепти. Представяме на вашето внимание един от безспорно най-удобните и лесни десерти с шоколад, които някога сте срещали – торта в чаша.

Тя ще ви грабне именно с особено краткия период за приготвяне, равняващ се на около 3 минути и то в микровълновата печка. Точно тази подробност я отличава от повечето десерти с шоколад, които се приготвят тромаво, бавно и за съжаление доста често неуспешно.

Продуктите, които се използват са класическите четвърт чаена чаша какао (просто няма как да се приготвят рецепти с шоколад без него, освен ако не става дума само за рецепти с бял шоколад),

  1. четвърт чаена чаша брашно (всички десерти с течен шоколад се нуждаят от него),
  2. четвърт чаена чаша кристална бяла захар (не се препоръчва кафява, тъй като не е толкова сладка),
  3. четвърт чаена чаша прясно мляко (задължителна част от приготвянето на всички рецепти с течен шоколад),
  4. щипка сол за констраст, четвърт чаена чаша краве масло (отново няма как да се приготвят рецепти с натурален шоколад без него),
  5. 2 едри яйца, ягоди за декорация и на последно място щипка ароматна ванилия.

Самото приготвяне на тази нестандартна торта в порцеланова чаша започва със смесването в голяма купа на брашното, захарта, какаото и солта, точно както се процедира при приготвянето на рецепти с черен шоколад, например.

Следва да добавите прясното мляко, яйцата, краве маслото и ванилията. Бъркайте енергично до получаване на хомогенна и гъста смес. След като вече сте се уверили, че сте постигнали такава, разделете готовата консистенция в две порцеланово чаши с огнеопорно покритие.

Необходима ви е само микровълнова фурна, в която да ги сложите и да я включите за около 3 минути време. Щом станат готови ги извадете и оставете да се охладят. След това ги декорирайте с ягоди и пудра захар отгоре, и ги сервирайте на своите нетърпеливи и очакващи гости.

Докоснете се до сладостта с торта от rawcakes.bg